Κορονοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη

Κορονοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες καθώς ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη.

"Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ, πολύ λυπηρές", είπε σε συνέντευξη Τύπου. "Κυριολεκτικά χθες το πρωί ήταν όπως πολύ καιρό πριν".

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην πολιτεία.

Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε. Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας, κατήγγειλε σήμερα ότι οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν εύκολα την εξέταση για να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και ότι το αμερικανικό σύστημα εξέτασης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.

"Το σύστημα δεν είναι πραγματικά προσανατολισμένο προς αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μια αδυναμία. Ας το παραδεχτούμε", είπε ο Άνθονι Φαουτσί μιλώντας σε μια Επιτροπή του Κογκρέσου. Όπως εξήγησε, στις ΗΠΑ δεν γίνεται εύκολα η εξέταση, όπως σε άλλες χώρες.

Ο Φαουτσί πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβληθούν και άλλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αν το επιτάσσει η εξέλιξη της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μέχρι σήμερα είχαν καταγραφεί 1.264 κρούσματα του νέου κορονοϊού (αύξηση κατά 277 σε σύγκριση με χθες) και 36 θάνατοι.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 42 Πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Στον απολογισμό αυτόν περιλαμβάνονται και 49 κρούσματα μεταξύ προσώπων που είχαν επαναπατριστεί από την Ιαπωνία και την πόλη Ουχάν της Κίνας.



via Ειδησεις https://ift.tt/2xzoyui
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη