Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων προς τους γονείς: «Περιορίστε τις εξόδους των παιδιών σας, τα σχολεία δεν έκλεισαν για πρόωρες διακοπές»

Η απόφαση για την καθολική αναστολή της λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για δύο εβδομάδες έγινε με σκοπό να περιοριστεί η διάδοση της νόσου, που κηρύχθηκε ως ΠΑΝΔΗΜΙΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνοδεύτηκε δε από αυστηρή σύσταση προς τους γονείς «να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους».

 

Σε καμία περίπτωση το μέτρο αυτό δεν ελήφθη για πρόωρες διακοπές και ξέγνοιαστες συναθροίσεις σε διάφορους κοινόχρηστους ή μη χώρους.

 

Τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους (που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 20 ημέρες). Ως εκ τούτου θα μπορούσαν, παρότι τα ίδια δεν νοσούν βαριά ή και καθόλου, να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Θερμή παράκληση προς τους γονείς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις εξόδους των παιδιών τους και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα πείσουν ότι μένοντας σπίτι, προστατεύουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους γονείς, τους παππούδες τους, το φιλικό τους περιβάλλον.

 

Το μέτρο αυτό είναι ωφέλιμο μόνο αν οι μαθητές μείνουν στο σπίτι. Έχουμε όλοι ατομική ευθύνη στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.Αποθαρρύνετε τα παιδιά σας, όπως επισημαίνει και το κέντρο λοιμώξεων της Αμερικής, από συγκέντρωση ή κοινωνικοποίηση οπουδήποτε.



via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2QaTSFZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη