Παναγιώτης Ιακωβής: Η ανευθυνότητα ως Δημόσιος Κίνδυνος


Η ανευθυνότητα ως Δημόσιος Κίνδυνος
_____________________

Η Ελληνική Πολιτεία, παρά τη δύσκολη στιγμή που περνάει, επιδεικνύει πρωτοποριακή αυστηρότητα, συνέπεια, ισχυρά αντανακλαστικά και ομοψυχία, στο θέμα της αντιμετώπισης της Πανδημίας κορωνοϊού. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εμπλέκονται σε αυτό το βαρύ εγχείρημα. Ειδικά στον εξαιρετικό Καθηγητή Τσιόδρα που με σαφήνεια, ψυχραιμία και ανθρωπιά συντονίζει αυτό το τιτάνιο έργο αλλά και στον κο Πρωθυπουργό που φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Από την άλλη, βλέπουμε διάφορους γραφικούς που ζητάνε ό, τι πιο απίθανο μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου. Ζητάνε οι ανεύθυνοι, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Βρετανίας. Δηλαδή της πλήρους αδιαφορίας για τη ζωή των αδύναμων συμπολιτών μας, λες και είμαστε στη ζούγκλα. Ήδη ο τσαρλατάνος Boris Johnson προσπαθεί να "μαζέψει" την κατάσταση υπό το βάρος της ανοησίας του.

Ζητάνε, άλλοι ανεύθυνοι, να "κάνουμε τεστ κορωνοϊού" σε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας. Λες και υπάρχουν σε περίσσευμα και δεν θα τα στερήσουμε από τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Λες και δεν θα στερήσουμε πολύτιμο Υγειονομικό προσωπικό και πόρους από τους βαρέως πάσχοντες αν ακολουθήσουμε τις"συμβουλές" τους. Λες και δεν θα διασπείρουμε ακόμα περισσότερο τον ιό αν βγούμε στους δρόμους να κάνουμε αιμοληψίες σε κάθε περαστικό.

Ο καθένας μας αναπτύσσει και μια δική του θεωρία συνωμοσίας, λες και ο καθηγητής Τσιόδρας τζάμπα σπούδαζε και αρίστευε στο Harvard. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο καθένας μας, χωρίς σχετικές σπουδές, αναπτύσσουμε τις δικές μας τακτικές αντιμετώπισης του ιού και κάθε λογής "επιστήμονες" δίνουν τις δικές τους συμβουλές. Οι πιο διαταραγμένοι Νάρκισσοι μάλιστα, δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία για μερικά λεπτά δημοσιότητας.

Όσοι από εμάς θέλουμε να βοηθήσουμε στην Επιδημία, ας συνταχθούμε πίσω από την Επιστήμη. Ξέρω, δεν ταιριάζει στο τεράστιο και ανεξέλεγκτο Εγώ μας, αλλά τώρα είναι η στιγμή της ευθύνης. Η Ελληνική Πολιτεία έχει ανάγκη από πειθαρχημένους Πολίτες και σοβαρούς Επιστήμονες αυτή τη στιγμή. Όχι από άλλους παθολογικούς Νάρκισσους και εξυπνάκηδες. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι οι εποχές του "τζάμπα μάγκα" πέρασαν.

Νεότερη Παλαιότερη