Κορονοϊός: Νέα εντατικά μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κορονοϊός: Νέα εντατικά μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εντατικοποιούνται τα μέτρα που λαμβάνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός.

Στα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού περιλαμβάνονται και πρόσθετες απολυμάνσεις στις οποίες προχωρεί ο ΟΑΣΑ.

Οι απολυμάνσεις γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας αναφέρει πως «με γνώμονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στον καθημερινό καθαρισμό - απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός), όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ).

Προστασία των εργαζομένων

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει πως προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορονοϊό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Οδηγίες προφύλαξης στα ξενοδοχεία

Κορονοϊός: Έκτακτο μήνυμα από το 112 - Τι να κάνετε αν δεν το λάβατε

Κορονοϊός - Δικαστήρια: Προς αναστολή η λειτουργία τους - Ποιες υποθέσεις εξαιρούνται

Κορονοϊός - Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές και φοιτητέςvia Ειδησεις https://ift.tt/38NzBwK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.