Πόπη Ουζούνη (Πρωταθλήτρια σφαιροβολίας): «Προέχει η ανθρώπινη ζωή, να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Πόπη Ουζούνη (Πρωταθλήτρια σφαιροβολίας): «Προέχει η ανθρώπινη ζωή, να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας Πόπη Ουζούνη διακρίθηκε στους Ελληνικούς και παγκόσμιους στίβους με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου με μια βολή στα 18,63 μ κατέλαβε την 7η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με καταγωγή από το Χορτερό Σερρών συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 αλλά ήταν άτυχη και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον ιστορικό τελικό της σφαιροβολίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Μαζί με την Ειρήνη Τερζόγλου συμμετείχαν στο Β΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και η Τερζόγλου με 17.34μ (είχε ακόμη μία άκυρη, ενώ δεν έριξε τρίτη βολή) έμεινε στη 10η θέση, ενώ η Ουζούνη στάθηκε άτυχη, αφού με 18.03μ στην πρώτη προσπάθεια (είχε ακόμη 17.87μ στη δεύτερη και άκυρη την τρίτη) κατέλαβε την 6η θέση στο γκρουπ.

Η Πόπη Ουζούνη που με τις επιτυχές της έχει «γράψει» το όνομα της στην ιστορία του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τα όσο βιώνουμε αυτήν την περίοδο στην πατρίδα μας και σε όλον τον κόσμο, είπε τη γνώμη της για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες κι ευχήθηκε να μείνουν όλοι σπίτι για να «είμαστε σήμερα, αύριο και του χρόνου με αυτούς που αγαπάμε».

Η Πόπη Ουζούνη είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Καταρχήν είμαι συγκλονισμένη γιατί ένα παγκόσμιο φαινόμενο έχει ως αντίκτυπο ανθρώπινες ζωές. Ελπίζω κι εύχομαι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βγούμε από αυτόν τον αόρατο πόλεμο».

Για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες:

«Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή οποιοδήποτε κίνητρο ή στόχος πρέπει να μπει στην αναμονή. Είμαι της άποψης πως οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να αναβληθούν»

Το μήνυμα που στέλνει στους Σερραίους:

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους Σερραίους είναι ένα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να είμαστε με αυτούς που αγαπάμε μαζί και σήμερα και αύριο και του χρόνου!!!».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WNQu8r
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη