Κορονοϊός: Η απόφαση της... απαγόρευσης: Λουκέτο παντού - Όλη η λίστα με όσα κλείνουν

Κορονοϊός: Η απόφαση της... απαγόρευσης: Λουκέτο παντού - Όλη η λίστα με όσα κλείνουν

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Στην απόφαση περιλαμβάνεται και η απόφαση για προσωρινή αναστολή μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών και εκπαιδευτικών και διαδικασία απαγόρευσης λειτουργίας φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, για το χρονικό διάστημααπό 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ... απαγόρευσης, αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων
(delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβί ρισμα σε αυτά.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα εστιατόρια, τα αναψυκτήρια, καφέμπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης πουλειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Των αιθουσών θεαμάτων και χώρων συναφών δραστηριοτήτων.

Tων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε), τωναναγνωστηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους καιτων αρχειοφυλακείων. Στις δημόσιες βιβλιοθήκες λειτουργούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες μετην παρουσία (1) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου και με την επιφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, ιατρείων και των υπηρεσιών πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης.

Των μουσείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, καθώς και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.

Των ιδιωτικών επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιώνκαι στοιχημάτων (καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών, πρακτορείων κ.λπ.) με εξαίρεση των δραστηριοτήτων των πλανόδιων πωλητών, καθώς και των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε διαδικτυακή (on-line) σύνδεση.

Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται γιατους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.

Των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.),με εξαίρεση τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους αναψυχής και τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους άθλησης γιαμεμονωμένη άθληση.

Των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίου, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ.λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος.

Των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής,καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.

Των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοιυπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιώντρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).11. Της παροχής προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.

Των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λει-τουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημαεντός καταστήματος» (shop-in-a-shop), που βρίσκονταισε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), καθώς και των εμπο-ρικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών.Στις επιχειρήσεις του παρόντος άρθρου δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Διαβάστε επίσης:

Άδεια ειδικού σκοπού: Ποιοι την δικαιούνται, οι υποχρεώσεις των εργοδοτών - Τι ισχύει με τις έγκυες

Ο κορονοϊός φέρνει νέα «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας - «Βροχή» οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους



via Ειδησεις https://ift.tt/38V8Oil
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.