Κομοτηνή: Στην κουζίνα με έναν Chef

Κομοτηνή: Στην κουζίνα με έναν  Chef

Ο Δημήτριος Καραμπαζαρλής είναι Chef. Τελείωσε το 2005 τη Σχολή του, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και σήμερα, παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση, διδάσκει και σε νέους σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, καθώς διαπιστώνει κι εκείνος ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. «Είναι καλοφαγάδες πρώτα οι ίδιοι» δηλώνει για τους μαθητές του σημειώνοντας πως: «Πολύ μεγάλο ρόλο γα να οδηγηθούν σ΄αυτή την επιλογή έπαιξαν οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής. Οδήγησαν τα παιδιά να θέλουν να ασχοληθούν με τη μαγειρική.»

Ο Δημήτριος Καραμπαζαρλής με τους μαθητές του

Όπως τονίζει ο έμπειρος Chef η πρώτη ύλη είναι αυτή που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. «Οι καλοί προμηθευτές, τα καλά λαχανικά. Η ποιότητα είναι το άλφα και το ωμέγα.» λέει προσθέτοντας πως η ελληνική κουζίνα εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά της, δεν έχει αλλοιωθεί από ξένες προσθήκες, ίσα- ίσα που εμπλουτίζεται. « Δεν νομίζω ότι η ελληνική κουζίνα θα ξεπεραστεί ποτέ. Και στο εξωτερικό βλέπουμε την αγάπη τους για την μεσογειακή κουζίνα. Προϊόντα όπως: το ελαιόλαδο, το γιαούρτι , η φέτα είναι προϊόντα που τα χρησιμοποιούν ευρέως» δηλώνει ο κος Καραμπαζαρλής.

Όσον αφορά στα πρώτα μαθήματα που φροντίζει πάντα να δίνει; «Ασφάλεια και υγιεινή είναι τα πρώτα μαθήματα. Πρέπει να ξέρουν από το ξεκίνημα ακόμη και πώς να ντυθούν και πώς να πιάσουν τα τρόφιμα και πώς να προσέχουν με τη χρήση των μαχαιριών.» σημειώνει προτείνοντας ένα σαρακοστιανό πιάτο: «Καλαμαράκια τηγανητά, μυρίζει θάλασσα κι Ελλάδα και φυσικά ταραμάς. Κλασσικές επιλογές!»
Φώτο: Ο κος Δημήτριος Καραμπαζαρλής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QayJfi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη