Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοϊδης- Σε πλήρη ετοιμότητα ελληνικές δυνάμεις και Frontex (video)

Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοϊδης- Σε πλήρη ετοιμότητα ελληνικές δυνάμεις και Frontex (video)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στον Έβρο, όπου έφτασαν οι πρώτες ενισχύσεις των ευρωπαϊκών δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και μέσα. Στο Συντονιστικό Κέντρο του Έβρου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX Φαμπρίς Λεζερί. Θα ακολουθήσει επιχειρησιακή συνάντηση στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής που θα συνδράμει το έργο φύλαξης. Οι επικεφαλής των δυνάμεων αναμένεται να κινηθούν πάνω στο ποτάμι και κατά μήκος του φράχτη των 12 χιλιομέτρων.

Ηρεμία επικρατεί μέχρι στιγμής, ενώ η ένταση επανήλθε χθες με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές. Περίπου 200-300 συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσανε επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών.

Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά.

Νοτιότερα από τις Καστανιές «υποκινούμενα» άτομα προσπάθησαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Ακόμη και λεωφορεία μετέφεραν στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, νοτιότερα μετνάστες κοντά στο Διδυμότειχο, αν και στον ποταμό έχουν φουσκώσει τα νερά, αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα όταν από την πλευρά της Τουρκίας πρόσφυγες και μετανάστες άναψαν φωτιές κι επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη, ενώ εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ από το τουρκικό έδαφος και ακούστηκαν σποραδικά πυρά.

Οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη ρίψη χημικών προκειμένου να εμποδίσουν τη μαζική είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Αισθητή η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας τα τελευταία 24ωρα.
Οι ωμές προκλήσεις των γειτόνων συνεχίστηκαν με απόπειρες από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να προκαλέσουν ζημιές σε ελληνικές ακταιωρούς και τον Ταγίπ Ερντογάν να παρομοιάζει τους Έλληνες με ναζί.

Τουρκικά F-16 έκαναν υπερπτήσεις στον Έβρο σε ύψος μόλις 500 ποδιών και το Αιγαίο.

Για απαράδεκτες και θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες κάνει λόγο η Αθήνα, ενώ κλήθηκε για εξηγήσεις ο Τούρκος πρεσβευτής.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδικάζει την Τουρκική συμπεριφορά.

'Εβρος-Αποστολή:Γιώργος Σιδέρης

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2wPn2Um
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.