Τηλεργασία μέσω Skype: Οδηγίες εγκατάστασης για εφαρμογή - Δωρεάν video κλήσεις

photo: pixabay

Είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι ώστε να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας που προκάλεσε ο κορονοϊός, αλλά μπορούμε να επινοικωνούμε μέσω video κλήσης με τους συνεργάτες μας για τη δουλειά μας ή αγαπημένα πρόσωπα και φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δείτε πόσο απλό είναι να χρησιμοποιείται την εφαρμογή skype για όλα αυτά.

Στην περίοδο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό από τον κορονοϊό, η εφαρμογή skype είναι εξαιρετικά δημοφιλής και χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η εφαρμογή skype προσφέρει τη δυνατότητα για κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, Instant Messenger, αλλά δυνατότητα αποστολής σύντομων μηνυμάτων, αρχείων όπως και δυνατότητα συνδιάσκεψης με δύο, τρία ή παραπάνω πρόσωπα. Διατίθεται σε εκδόσεις για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux όπως και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, και iOS, δηλαδή μπορείτε άνετα να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο. Μέχρι και στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της Microsoft, Xbox One μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε.

Skype: Πώς κατεβάζετε την εφαρμογή

skype οδηγίες εγκατάσταση τηλεκπαίδευση

Κατ' αρχάς ξεκινάτε από το πρώτο βήμα: Θα πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, στην επιλογή Download και στη συνέχεια θα επιλέξετε το είδος της συσκευής σας: κινητό, ταμπλέτα, PC. Ομοίως θα επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας: Windows, iOS, Linux κ.λ.π.

Το Skype θα κατέβει στον υπολογιστή σας και θα καθορίσει τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και τον browser που εσείς χρησιμοποιείτε. Αν δεν ξεκινήσει το κατέβασμα αυτόματα, τότε μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα με κλικ στο Get Skype.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να σώσετε ή να ανοίξετε το αρχείο SkypeSetup.exe. Προσοχή: Δεν ανοίγετε, δεν «τρέχετε» το πρόγραμμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του download. Το Skype προσφέρει συνήθως δύο τύπους download, τον καθιερωμένο κάθε φορά και τον επόμενο, που είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο.

  • Αν είναι η πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, τότε θα ήταν καλό είναι να κατεβάσετε την επικρατούσα εκδοχή, που είναι δοκιμασμένη και σταθερή ώστε να μην αντιμετωπίσετε απρόοπτα στην πορεία.
  • Στην επιφάνεια εργασίας θα σώσετε το αρχείο που κατεβάσατε. Και μετά θα κάνετε διπλό κλικ πάνω στο αρχείο. Θα ζητηθεί να επιλέξετε τη γλώσσα από τη λίστα που βλέπετε στην οθόνη σας.
  • Διαβάστε και αποδεχθείτε τους όρους χρήσης ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε. Επιλέγετε ποια από τα πρόσθετα θέλετε να κατεβάσετε μαζί με το Skype, διαδικασία που μπορείτε και να παρακάμψετε.
  • Συνεχίστε τις επιλογές όπως το πρόγραμμα σας εμφανίζει στην οθόνη σας και το πρόγραμμα πλέον θα έχει εγκατασταθεί στο σύστημά σας.

Δεν μένει πλέον παρά να πληκτρολογήσετε ένα όνομα, που είναι το όνομα εκείνο που θα χρησιμοποιείτε στο Skype και τον κωδικό ασφαλείας που θέλετε, όπως αλλά και το mail σας, τη χώρα και την πόλη σας.

Έπειτα από όλα αυτά, μπορείτε να μιλήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μένουμε σπίτι και διατηρούμε την επαφή με τη δουλειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης από τον κορονοϊό.

Δείτε βίντεο για να καταλάβετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Skype:

Διαβάστε επίσης:

«Μένουμε Σπίτι»: Δεκάλογος για την χρήση των τηλεπικοινωνιών για να μην καταρρεύσουν τα δίκτυα

Κορονοϊός - Τηλεργασία: Πώς θα εργαστείτε από το σπίτι

Κορονοϊός, οδηγίες ΕΟΔΥ: Παιδιά και έφηβοι στο σπίτι – Τι να κάνετε

μενουμε σπιτι τηλεργασια skype οδηγίεςvia Ειδησεις https://ift.tt/2x1fH4l
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.