Κορονοϊός: Η αλήθεια για τα αντισηπτικά - Tζελ και μαντηλάκια

Της Δήμητρας Κόκκορη

Η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουμε, πλέον, όλοι σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους υπόλοιπους γύρω μας από τον κορονοϊό, όπως έχουν επισημάνει πλείστες φορές οι ειδικοί. Ποια είναι η αλήθεια όμως για τα αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, που σχεδόν όλοι έχουμε πια στις τσάντες μας;

Ο Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος, παθολόγος/λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν, εξηγεί στο enikos.gr τι ακριβώς ισχύει. Ο κ. Βασιλογιαννακόπουλος υπενθυμίζει αφενός ότι το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι επαρκές για την προφύλαξή μας, με την προϋπόθεση αυτό να διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως τα αντισηπτικά τζελ "κάνουν τη δουλειά" για τον επαρκή καθαρισμό των χεριών μας, έχουν γρήγορη δράση και είναι πρακτικά. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά με το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, επισημαίνει. Αναφορικά με τα αντισηπτικά μαντηλάκια, ο κ. Βασιλογιαννακόπουλος τα χαρακτηρίζει ως "μία λύση ανάγκης" που "δεν επαρκεί", εκτός και αν αυτά περιέχουν αλκοολικό διάλυμα.



via Press24.gr https://ift.tt/33kdYTF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη