Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των Ελλήνων-Ο αν. υπ. Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης μιλά στην ΕΡΤ (video)

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των Ελλήνων-Ο αν. υπ. Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης μιλά στην ΕΡΤ (video)

Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα συνεχίζεται. Την επιχείρηση συντονίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν ήδη επαναπατριστεί περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και κάλεσε τους Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι σε χώρες εκτός ΕΕ, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες.

Επισήμανε επίσης πως «η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις πρεσβείες μας, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και τις αεροπορικές εταιρίες, ώστε να επιστρέψουμε τους εγκλωβισμένους». Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες που βρίσκονται εντός ΕΕ και υπάρχουν εμπορικές πτήσεις «να μην περιμένουν» και εφόσον το επιθυμούν να επιστρέψουν, να κλείσουν τα εισιτήρια τους και να το κάνουν άμεσα. Επανέλαβε ακόμη την επιτακτική ανάγκη αυτοπεριορισμού και παραμονής τους σε καραντίνα 14 ημερών όσων επιστρέφουν. «Να μην πάνε να δουν γονείς και φίλους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως σχετικά με την Κύπρο υπάρχουν 280 συμπολίτες μας που θέλουν να επιστρέψουν. «Βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την ελληνική πρεσβεία και παρά την μειωμένη συχνότητα αεροπορικής σύνδεσης, πιστεύουμε πως στις επόμενες ημέρες θα επαναπατριστούν», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3a76qWZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.