ΟΑΕΔ: Περισσότερες από 100.000 οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ - Πότε γίνονται οι πληρωμές

ΟΑΕΔ: Περισσότερες από 100.000 οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ - Πότε γίνονται οι πληρωμές

ΟΑΕΔ: Περίπου 100.000 μακροχρόνια άνεργοι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει αίτηση επιβεβαίωσης και συμπλήρωσης των προσωπικών τους στοιχείων στην πλατφόρμα https://ift.tt/2wWkZhP σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Μάλιστα οι πληρωμές για κάποιους από αυτούς έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή και σήμερα η διοίκηση του ΟΑΕΔ θα αποστείλει και νέο αρχείο δικαιούχων προς πληρωμή. Στόχος της διοίκησης είναι οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι να πληρώνονται άμεσα γι αυτό και σχεδόν καθημερινά ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης στέλνει αρχείο πληρωμών προς τις τράπεζες για να καταβληθούν τα 400 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων άμεσα.

Να σημειωθεί ότι δεν πληρώνονται σήμερα όλοι, σταδιακά μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν μπουν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

Ωστόσο οι άνεργοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δικαιούχοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι είναι δικαιούχοι όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έχουν λάβει επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://ift.tt/2wWkZhP και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Με λίγα λόγια, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Να σημειωθεί ότι πρόσβαση έχουν μόνο οι δικαιούχοι οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού, που παρέχονται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:

- Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.

- Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.via Ειδησεις https://ift.tt/3bSCcYs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.