Επίδομα 800 ευρώ: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα το λάβουν

Επίδομα 800 ευρώ: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα το λάβουν

Επίδομα 800 ευρώ: Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο για τους νέους 160.000 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν το διάστημα 5-8 Μαΐου.

Ειδικότερα οι παρακάτω δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 160.000 θα υποβάλλουν σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική πλατφόρμα του Π.Σ Εργάνη και η αποζημίωση των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα με άλλες οφειλές.

Οι κατηγορίες είναι:

Λατόμοι, ασβεστοποιοί, Σμυριδορύκτες, Δασεργάτες -ρητινοσυλλέκτες, Καπνεργάτες, Αγγειοπλάστες – κεραμοποιοί - πλινθοποιοί, Μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, Μουσικοί-τραγουδιστές μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, Ηθοποιοί, Υποδηματεργάτες, Χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, Ελεγκτές κινηματογράφου -θεάτρου, Ταμίες κινηματογράφου -θεάτρου, Τεχνικοί- κινηματογράφου & τηλεόρασης, Ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων, Μισθωτοί τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου, Χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, Τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Από τους ανωτέρω εργαζόμενους εξαιρούνται όσοι είναι στη συνέχεια δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020. Επίσης δικαιούχοι είναι οι μισθωτοί του τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας, έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019 καθώς και οι οικοδόμοι, δικαιούχοι του δωροσήμου Πάσχα 2020, με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

Παράλληλα την δυνατότητα λήψης των 800 ευρώ από τις 5 έως τις 8 Μαΐου έχουν και μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση, ακόμη κι αν δεν έχουν αναστείλει την σύμβαση εργασίας τους όλοι οι εργοδότες. Προϋπόθεση για να λάβει ένας μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση την αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι να εργάστηκε κατά κύριο λόγο με λίγες ώρες την εβδομάδα, ως ωρομίσθιος, εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση στον εργοδότη που συνεχίζει να τον απασχολεί και να τον διατηρεί εκτός αναστολής.

Έτσι θα λάβει τα 800 ευρώ μόνο εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής του δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας του με βάση τις ενεργές συμβάσεις του από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στα Π.Σ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.



via Ειδησεις https://ift.tt/2xShppy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη