Κορονοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες: Ερωτηματικά για το 2021 αν δε βρεθεί εμβόλιο

photo: pexels

Η περιπέτεια για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει τέλος. Μετά την αναβολή τους για το 2021, νέα ερωτηματικά προέκυψαν σχετικά με τη διεξαγωγή τους και το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας, θα είναι δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ανάφερε ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Ο Γιοκοκούρα κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να αυξήσει τις εξετάσεις κορονοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία.

Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο. Καθώς η πανδημία έχει μολύνει σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 200.000, ειδικοί προειδοποίησαν ότι η καταπολέμηση του ιού θα μπορούσε να παραταθεί.

Εργαστήρια σε αρκετές χώρες εργάζονται για εμβόλια για την προστασία των ανθρώπων από τον νέο κορονοϊό αλλά και φάρμακα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του. Η ανάγκη διεξαγωγής εξαντλητικών κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους, ωστόσο, σημαίνει ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες ,πριν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/2VNGMSB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη