24ωρη απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

photo: Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Πρωτομαγιά - απεργία: Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτείνει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Η ΓΣΕΕ για την πρωτομαγιά καλεί τις οργανώσεις μέλη της να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων με θρησκευτική ευλάβεια των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά από την καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας προς τη ΓΣΕΕ, για τη νομοθετική παράταση – εντός της Μ. Εβδομάδας – των ΣΣΕ που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν, ως στοιχειώδη πράξη προστασίας των όρων εργασίας και αμοιβής εργαζομένων, που καλύπτονται από αυτές.Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται εκτός προστασίας αυτών των συλλογικών ρυθμίσεων και να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος τα επίπεδα των όρων εργασίας και αμοιβών να κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο και οι εργαζόμενοι να δεχθούν ένα ακόμη καίριο πλήγμα στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η αποτροπή του κινδύνου αυτού αποτελεί ευθύνη ιδίως του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένει η ΓΣΕΕ να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική παράταση. Διαφορετικά οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι «κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία ν' αποδομήσουν πλήρως το συλλογικό δίκαιο».



via Ειδησεις https://ift.tt/2zyluiV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη