Κορονοϊός: Τραγική πρόβλεψη για 74.000 νεκρούς στις ΗΠΑ

photo: EPA

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τις 74.000 μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοντέλο το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος και οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Χθες το μαθηματικό μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) αύξησε στους 74.073 θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Αύγουστο, από 67.000 μία εβδομάδα νωρίτερα και 60.000 δύο εβδομάδες πριν.

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ. Ο διευθυντής του IHME Christopher Murray προειδοποίησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εάν οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα. Πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και άλλες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν.

Η προτροπή "Μείνετε στο Σπίτι" που διατυπώθηκε από κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών μαζί με τις πρόσφατες αποφάσεις για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας εξελίχθηκαν σε φορτισμένο πολιτικό ζήτημα, καθώς τα μέτρα του lockdown έχουν πλήξει δραματικά την αμερικανική οικονομία.

Οι θάνατοι στης επιδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 56.000 χθες, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στον κόσμο, με περισσότερα από 993.000. Σε παγκόσμια κλίμακα, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 210.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/2xcup8S
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη