Γιώργος Κοτρωνιάς: Πιστεύω ότι για να τιμήσουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να βοηθήσουμε αυτούς που την προασπίζονται, με την υπευθυνότητα μας και την παραμονή στο σπίτι μας


Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που συνταράσσουν την ανθρωπότητα και την επαναφέρουν πολλές φορές βίαια σε ξεχασμένες και πολλαπλά ποδοπατημένες αρχές.

Έπρεπε στην γενιά μας ο κορονοϊός να παίξει αυτό τον ρόλο για να καταδείξει με δραματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει πρόοδος και κοινωνική ευημερία χωρίς την ανθρώπινη υγεία, ήρθε να καταδείξει την αξία της υγείας και δη της δημόσιας υγείας.

Σήμερα εν μέσω πανδημίας και με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται μπροστά στη μάχη, πιστεύω ότι για να τιμήσουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να βοηθήσουμε αυτούς που την προασπίζονται, με την υπευθυνότητα μας και την παραμονή στο σπίτι μας.

Από αυτή την περιπέτεια η ανθρωπότητα είμαι βέβαιος ότι θα βγει νικήτρια και θα ξαναβάλει την ατομική και δημόσια υγεία στο ανώτερο σημείο της κλίμακας των κοινωνικών αξιών και αυτή τη φορά όχι μόνο με λόγια, αλλά δημιουργώντας ένα δυνατό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα αποτελεί τη βάση για μια παγκόσμια κοινωνία της αλληλεγγύης του μέτρου και της προόδου με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στο φυσικό περιβάλλον.


Νεότερη Παλαιότερη