Πότε θα μπορούμε να κάνουμε εξορμήσεις στην επαρχία

Πότε θα μπορούμε να κάνουμε εξορμήσεις στην επαρχία

Σε περίπου τρεις ώρες αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για το σχέδιο άρσης των περιορισμών και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα των σχολείων, το καταστημάτων και των εστιατορίων.

Η αρχή θα γίνει στις 4 - 5 Μαΐου όπου θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα. Μπορεί από την Δευτέρα να καταργείται το SMS στο 13033 ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες σε όλη την επικράτεια.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις 6 θα είναι και η μετακίνηση σε άλλους νομούς της χώρας, η οποία θα ξεκινήσει σε περίπου 15 μέρες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών, αλλά και η κυβέρνηση θέλουν το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα να εφαρμοστεί σταδιακά και με όλες τις δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Γι αυτό και δεν θα επιτραπεί αμέσως η ελεύθερη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς, δηλαδή στα χωριά και τα εξοχικά.

Σημειώνεται πάντως ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Γάντια, μάσκες, κοινωνική απόσταση, συνεχές καλό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμού και πολύ μεγάλη προσοχή από όλους έτσι ώστε να μην αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού.



via Ειδησεις https://ift.tt/3f4uyN1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη