Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα στην εστίαση

Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα στην εστίαση

Νέες προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες της εστίασης, μόλις αρχίσει η σταδιακή άρση αναστολής λειτουργίας, καθώς το lockdown των τελευταίων εβδομάδων έχει οδηγήσει αρκετούς ιδιοκτήτες σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Σύμφωνα με το FnB Daily, ήδη, μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως στην Καισαριανή και στα Βόρεια Προάστια, αλλά και σε ορισμένα νησιά, έχουν μπει τα πρώτα πωλητήρια σε μικρά σημεία - κυρίως
ταχυφαγεία και καφέ -, ενώ αρκετά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό ή δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τη φετινή σεζόν.

Ένα από αυτά, είναι το cafe Αμαρυλλίς στην Κηφισιά, το οποίο, μετά από οκτώ και πλέον χρόνια λειτουργίας, δεν θα ανοίξει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες σε ανάρτησή τους στην σελίδα του cafe στο Facebook "ήταν επιβεβλημένο να γίνει, αφού δεν θα μπορούσαμε πλέον να διατηρήρουμε την ποιότητα και το χαρακτήρα που είχαμε".

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Και τα καταστήματα, όμως, που λειτουργούσαν την περίοδο της καραντίνας, προσφέροντας καφέ ή φαγητό με delivery, δεν είναι σε καλύτερη μοίρα, καθώς αρκετά εξ αυτών έκλεισαν, ενώ όσα λειτουργούν μέχρι σήμερα, έχουν μειωμένο ωράριο και αρκετά μειωμένους τζίρους.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ζαγάκο, Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και ένός εκ των ιδρυτών του Σχολείου Τουρισμού, η οικονομική απώλεια σε ένα μέσο κατάστημα εστίασης τις 45 μέρες, από τις 13 Μαρτίου, που έκλεισε η εστίαση, είναι μεγάλη.

«Αν υπολογίσουμε ότι υπήρχε η αργία της 25ης Μαρτίου και κυρίως το Πάσχα, η ζημιά ανέρχεται σε τζίρο στα €25.000 με €30.000. Χωρίς να υπολογίσουμε τα χρήματα που χάθηκαν, καθώς αρκετοί καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να πετάξουν και εμπόρευμα. Ο συγκεκριμένος τζίρος είναι αυτός, που έδινε στα καταστήματα την οικονομική ανάσα για να προετοιμαστούν κατάλληλα για το καλοκαίρι, φτιάχνοντας ό,τι χρειαζόταν σε κατασκευές, ανανεώνοντας τον εξοπλισμό κ.ο.κ. Δυστυχώς, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή», αναφέρει ο κ. Ζαγάκος.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Y6FRhu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη