Ο Ερντογάν έστειλε υγειονομικό υλικό στον Τραμπ με ένα μήνυμα: Θέλουμε καλύτερη κατανόηση

Ο Ερντογάν έστειλε υγειονομικό υλικό στον Τραμπ με ένα μήνυμα: Θέλουμε καλύτερη κατανόηση

Επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με βοήθεια ιατρικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που στάλθηκε χθες με τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο αμερικανικός λαός θα επιδείξει την απαραίτητη ανθεκτικότητα για να αφήσει αυτήν την κρίση πίσω το συντομότερο δυνατό» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε: «η συνεχής συνεργασία μας στη μετα-πανδημική φάση και ο στενός συντονισμός και η εταιρική σχέση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των κανονισμών που απαιτούνται για το παγκόσμιο σύστημα θα είναι ουσιαστικής σημασίας, ιδίως για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Ανυπομονώ να ανταλλάξω ιδέες και προτάσεις σχετικά με αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, στην επιστολή του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο: «η θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία μας, η οποία έχει ενισχυθεί και διαφοροποιηθεί ως απάντηση στην πανδημία, θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε τις τουρκο-αμερικάνικες διμερείς σχέσεις και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις δυνατότητες των χωρών μας, ιδίως τον εμπορικό μας στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Συρία και τη Λιβύη, έδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία της προάσπισης της συμμαχίας και συνεργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ, με πλήρη δύναμη. Ελπίζω ότι στην προσεχή περίοδο, με το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουμε επιδείξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Κογκρέσου και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων μας και θα ενεργήσουν με τρόπο που ο κοινός μας αγώνας ενάντια στα κοινά μας προβλήματα απαιτεί».



via Ειδησεις https://ift.tt/3f0XsNH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη