Τα τρία κύματα της άρση των μέτρων: Τέλος το SMS στο 13033 αλλά φρένο στα ταξίδια στην επαρχία

Τα τρία κύματα της άρση των μέτρων: Τέλος το SMS στο 13033 αλλά φρένο στα ταξίδια στην επαρχία

Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ορίζοντας τον οδικό χάρτη άρσης των περιορισμών. Τι θα γίνει με καφέ, εστιατόρια, ΜΜΜ και ξενοδοχεία.

Η άρση των περιορισμών θα γίνει σε τρία μεγάλα κύματα από τις 4 Μαΐου. Πρώτα θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Στο δεύτερο μεγάλο κύμα θα ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια, καφέ.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι θα ανοίξουν πρώτα καταστήματα όπου δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού πολλών ατόμων και ό,τι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Τραπεζάκια έξω λοιπόν, με μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους και άνοιγμα πρώτα των μικρών καταστημάτων αναψυχής και εστίασης, όπως θα λειτουργήσουν πρώτα τα μικρά καταστήματα λιανικής και αργότερα τα πολυκαταστήματα.

Τα ξενοδοχεία σχεδιάζεται να ανοίξουν σε δύο φάσεις. Τα 12μηνης λειτουργίας στις αρχές Ιουνίου, ενώ τα εποχικά στα τέλη Ιουνίου.

Με την άρση των περιορισμών αναμένεται να σταματήσει και η λειτουργία του 13033. Παρ' όλα αυτά είναι πιθανό το πρώτο διάστημα να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην επαρχία και στα νησιά και ιδίως σε περιοχές με λίγα ή καθόλου κρούσματα

Οι προτάσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μετά από πρόταση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως επιβεβαίωσε και χθες (ΣΚΑΪ) ο Κώστας Καραμανλής εξετάζεται πολύ σοβαρά η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση θα επιμείνει στο στοιχείο της προσωπικής ευθύνης, καλώντας τους επιβάτες να σκέπτονται τον εαυτό τους, αλλά και τον συμπολίτη τους.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προτείνει επίσης, όπως αποκάλυψε ο κ.Καραμανλής «να μεταβληθούν οι ώρες πρωϊνής προσέλευσης στην εργασία, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε ώρες αιχμής». Η πρόταση του υπουργείου είναι ειδικότερα να «σπάσει» η προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (πχ εμπορικά καταστήματα) σε τρεις διακριτές φάσεις ανά μία ώρα, ώστε να μοιραστεί το μεγάλο «κύμα» των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς που υπό κανονικές συνθήκες μετακινούνται από 7:30 ως 8:30.



via Ειδησεις https://ift.tt/2xb0CNU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη