Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν (1) απάτη και (3) απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λαμίας


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν (1) απάτη και (3) απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λαμίας

Συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Ο συλληφθείς προσποιούμενο υπάλληλο της ΔΕΗ, προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του στις οικίες τους, προσπαθώντας να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν (3) καταδικαστικές Αποφάσεις για απάτες και κλοπές


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν μία (1) περίπτωση απάτης και τρεις (3) περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο διήμερο σε περιοχές της Λαμίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο ανωτέρω, κατόπιν επιστάμενων αναζητήσεων στην περιοχή, εντοπίσθηκε χθες (30-04-2020) το μεσημέρι στη Λαμία και συνελήφθη, μετά από πεζή καταδίωξη που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, κατάφερνε να προσεγγίσει τα υποψήφια θύματά του στις οικίες τους, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και με την παράθεση ψευδών γεγονότων ως αληθινών (έλεγχο σε μετρητές και πίνακες της ΔΕΗ, για τυχόν περιπτώσεις ρευματοκλοπής, επικείμενη διακοπή ρεύματος κ.α.), προσπαθούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Στην περίπτωση της τελεσμένης απάτης, προσέγγισε ημεδαπό, πρωινές ώρες της 29-04-2020 και κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει τρεις (3) ακόμα ημεδαπές, μεσημβρινές ώρες της 30-04-2020, οι οποίες όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σε βάρος τους απόπειρα απάτης.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε επιπλέον ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:

  • συγχωνευτική Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που διατηρεί σε ισχύ Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (14) ετών, (7) μηνών και (22) ημερών, για διακεκριμένη κλοπή,
  • Απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση (20) μηνών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, καθώς και
  • Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη