Τσιόδρας: «Διαπιστώθηκε στη Γαλλία θετικό δείγμα νέου κορονοϊού από το Δεκέμβρη του '19»

Τσιόδρας: «Διαπιστώθηκε στη Γαλλία θετικό δείγμα νέου κορονοϊού από το Δεκέμβρη του '19»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ασθενή στη Γαλλία, για τον οποίο διαπιστώθηκε πριν λίγες μέρες ότι είχε νοσήσει από τον κορονοϊό ήδη από τον Δεκέμβρη του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «σε μια πολύ πρόσφατη δημοσίευση ένα Γαλλικό Νοσοκομείο που επανέλεγξε παλαιά δείγματα από 24 ασθενείς με πνευμονία, τα οποία ήταν αρνητικά για γρίπη και άλλους ιούς του αναπνευστικού διαπιστώθηκε η παρουσία δείγματος θετικού για τον νέο κορωνοϊό από τις 27 Δεκεμβρίου 2019, περίπου 1 μήνα πριν η Γαλλία επιβεβαιώσει τα πρώτα της περιστατικά.

Ο 42χρονος ασθενής, μόνιμος κάτοικος Γαλλίας επί έτη χωρίς πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό μόλυνε το οικογενειακό του περιβάλλον. Ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον είχε στενή επαφή με άτομα Κινέζικης καταγωγής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε βέβαια ότι «σποραδικά περιστατικά διαφέρουν από το επιδημικό κύμα και κάποια από αυτά μπορεί να οδήγησαν σε αλυσίδες μετάδοσης που «έσβησαν».

Μια ιστορία που υποδεικνύει πως σιωπηλές επιδημίες εξαπλώνονταν για εβδομάδες πριν προλάβουν να ελεγχθούν σε κάποιες χώρες του κόσμου. Γονιδιακός έλεγχος θα δείξει αν το περιστατικό αυτό σχετιζόταν με την μετέπειτα εξάπλωση του ιού στην Γαλλία.

Ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας αναφέρει πως παρόμοια περιστατικά αναμένεται να βρεθούν και σε άλλες χώρες και η διερεύνηση παρόμοιων περιστατικών με μοντέρνα εργαλεία μοριακής επιδημιολογίας θα μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στον κόσμο».

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2L4hkC8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη