Κορονοϊός Ελλάδα: 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, 2620 συνολικά - Στους 143 οι νεκροί

Κορονοϊός Ελλάδα: 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, 2620 συνολικά - Στους 143 οι νεκροί

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2620. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν ακόμα 3 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να είναι 143.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση:

8 νέα κρούσματα – 2.620 συνολικά,

593 σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό – 1.301 με ήδη γνωστά κρούσματα

37 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 67 έτη διάμεση ηλικία, 92% με υποκείμενο νόσημα

77 πήραν εξιτήριο

3 νέοι θάνατοι έχουν καταγραφεί – 143 συνολικά στην Ελλάδα από κορονοϊό, 74 έτη διάμεση ηλικία, 92% με υποκείμενο νόσημα.

78.207 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά

Οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Ελπιδοφόρες μελέτες

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτες που δίνουν ελπίδες, που η φαρμακευτική τους ονομασία τελειώνει σε «σαρτάνει». Υπήρχαν φόβοι που άνθρωποι παίρνουν αυτά τα φάρμακα έχουν αυξημένη ευαισθησία στον ιό.
Οι μελέτες που έγιναν αφορούσαν χιλιάδες άτομα. Τα αποτελέσματα; Δεν υπήρξε διαφορά στην πιθανότητα νόσου και στις τρεις μελέτες σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Τα ευρήματα είναι μια ανακούφιση για τους ασθενείς που παίρνουν αυτά τα φάρμακα.

Άρα, οι ασθενείς θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Μετά από αυτές τις μελέτες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νόσος επηρεάζει το καρδιοαγγειακό σύστημα.

Έγκριση φαρμάκου στις ΗΠΑ

Το φάρμακο φαίνεται να βοηθά τους ασθενείς να αναρρώνουν πιο γρήγορα, είπε ο κ Τσιόδρας αναφορικά με την έγκριση φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Τα μέτρα από Δευτέρα

Αν τηρούμε τα μέτρα θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο να περιορίσουμε τη διασπορά, τόνισε. Ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, πρόσθεσε. Αν χρειαστεί να παρέμβουμε θα το κάνουμε τηρώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τσιόδρας Χαρδαλιάς για νέα κρούσματα κορονοϊού

Χαρδαλιάς: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε όλους τους κανόνες στη νέα καθημερινότητα. Και νέα κρούσματα θα έχουμε και νέους θανάτους. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στη νέα φάση. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Για τη μάσκα, είπε ότι οι τελικές προτάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει, καθώς κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Από τη Δευτέρα, ισχύουν:

-για τους πολίτες, υποχρεωτικά στα ΜΜΜ , ταξί, ασανσερ, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία
- για τους εργαζόμενους ΜΜΜ ταξί, σε μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σουπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Για τα υπόλοιπα, σε κλειστούς χώρους, γίνεται απλώς σύσταση.

Απόψε στο Υπουργείο Υγείας, θα είναι ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε Live την επίσημη ενημέρωση από Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Παπαθανάση:



via Ειδησεις https://ift.tt/2z2Lm6i
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη