Ελεύθερη η πρόσβαση στο Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη

Ελεύθερη είναι από το πρωί της Δευτέρας η πρόσβαση στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και στο δάσος του Χορτιάτη, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας έπαψε να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δυο δάση, που είχε αποφασιστεί στις 22 Μαρτίου 2020, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως για την άρση της απαγόρευσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία), όπως και οι εθελοντές, που φύλασσαν όλο αυτό το διάστημα τις προσβάσεις στα δάση, προκειμένου να επιτρέπουν στο εξής την κυκλοφορία των πολιτών.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι "πλέον μετά και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν συντρέχει λόγος για να συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη. Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπει και σε εμάς να δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στους συμπολίτες μας, στους δυο αυτούς χώρους".

Συστήνει, παράλληλα, στους πολίτες που θα μπορούν πλέον να απολαύσουν απρόσκοπτα τους περιπάτους ή την άθλησή τους στα δάση, να τηρούν τις αποστάσεις και να μη συγκεντρώνονται σε ομάδες άνω των δέκα ατόμων, "ώστε να μην αναγκαστούμε ξανά να επιβάλουμε νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις".

"Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές για τη φύλαξη των δασών θα είναι σε επαγρύπνηση και θα ενημερώνουν διαρκώς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εκτιμάται η κατάσταση και να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις. Πρώτο μέλημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας", καταλήγει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.



via Press24.gr https://ift.tt/2KZEmd5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη