Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέα αποκάλυψη αξιωματούχου δίνει τροφή σε σενάρια

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέα αποκάλυψη αξιωματούχου δίνει τροφή σε σενάρια

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είναι πολλά όσο και αντιφατικά. Επόμενο είναι όταν προέρχονται από μια χώρα όπως η Βόρεια Κορέα με ελεγχόμενη ενημέρωση να κυκλοφορούν πολλά και δύσκολα να επιβεβαιώνονται.Τι συμβαίνει τελικά; Είναι νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Αναρρώνει σε πολυτελή βίλα, αποφεύγει τον κοροναϊό κάνοντας αρμενίζοντας με σκάφος, είναι τελικά σε σοβαρή κατάσταση μετά από επέμβαση καρδιάς ή είναι μήπως είναι νεκρός; Διαλέξτε...

Η ενημέρωση είναι ελεγχόμενη στην Βόρεια Κορέα και όπως είναι φυσικό δύσκολα θα μάθουμε τι έχει συμβεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Το βέβαιο είναι μόνο ότι παραμένει άφαντος και πως οι φήμες οργιάζουν.

Είναι νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ένας Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και έγινε βουλευτής στη Σεούλ, ο Ζι Σεόνγκ Χο, ισχυρίζεται ότι ο Κιμ πέθανε πριν από μία εβδομάδα έπειτα από καρδιοχειρουργική επέμβαση κι η Πιονγιάνγκ ίσως ανακοινώσει αυτό το Σαββατοκύριακο το θάνατό του. Ισχυρίζεται δε ότι έχει ήδη επιλεγεί ο διάδοχός τους, πιθανώς η αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ.

«Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από μια καρδιοχειρουργική επέμβαση. Πληροφορήθηκα ότι ο Κιμ πέθανε την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Ζι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. Ο ίδιος πρόσθεσε χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του: «Δεν είναι σίγουρο 100%, αλλά μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής»

Τα άλλα σενάρια

Ένα άλλο σενάριο θέλει τον Κιμ να είναι «άρρωστος» κι η Βόρεια Κορέα να ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει διαπάλη διαδοχής στην Πιονγιάνγκ, αν χάσει τη μάχη ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ταϊβάν, Τσιου Κούο Τσενγκ ο Κιμ ενδεχομένως να έχει πεθάνει, ο Τσιου απάντησε ότι ο Βορειοκορεάτης δυνάστης είναι «άρρωστος».

Πριν λίγες μέρες ένας Βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και εξελέγη πρόσφατα βουλευτής, υποστήριξε ότι η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει μόνος του. Ο Τάε Γιονγκ Χο είπε στο CNN ότι η «αφύσικη» απουσία του Κιμ από τη Γιορτή του Ήλιου στις 15 Απριλίου δείχνει ότι ο δικτάτορας πρέπει να πάσχει από κάποια σωματική αναπηρία.

«Δεν είμαι βέβαιος αν υπεβλήθη πράγματι σε χειρουργική επέμβαση ή κάτι τέτοιο, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο… Δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει σωστά», είπε ο Τάε. Κι επεσήμανε ότι ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του νυν δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, είχε κρατηθεί μυστική επί δύο 24ωρα κι ο τότε ΥΠΕΞ της χώρας ενημερώθηκε σχετικά μόλις μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NΚ, υποστηρίζει ότι η υγεία του Κιμ έχει επιβαρυνθεί «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή υπερκόπωσης». Η εφημερίδα, που ειδικεύεται σε ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα, θεωρεί παράξενο το γεγονός ότι συνεργάτες του δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις που να επιβεβαιώνουν ότι είναι καλά.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Slph9Z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη