Τουρκικά ΜΜΕ «ανακάλυψαν» παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό

photo: Eurokinissi / αρχείο

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, αναφερόμα στο ελληνικό λιμενικό. Οι καταγγελίες έρχονται λίγο μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο.

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για πυροβολισμούς τούρκων στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα τουρκικά ΜΜΕ «ανακάλυψαν» παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου, από την ελληνική ακτοφυλακή, δηλαδή το λιμενικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν σχετικό βίντεο με σκάφος του λιμενικού να περνά ξυστά από βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να την ανατρέψει. «Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας και κρατώντας μία σανίδα του σερφ. Η τουρκική ακτοφυλακή τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε πίσω στις τουρκικές ακτές.

Οι τουρκικές προκλήσεις

Δύο περιστατικά πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού στον Εβρο. Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε στις δέκα και είκοσι το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια.

Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα. Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

 Δείτε τι δηλώνει ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων:



via Ειδησεις https://ift.tt/3c79i7r
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη