Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 2020, η οποία έρχεται να επισφραγίσει με εκκωφαντικό τρόπο, τη διεθνή αναγνώριση του Νοσηλευτικού Λειτουργήματος ανά την υφήλιο, η Ε.Ν.Ε. σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργανώνει το διήμερο 11 & 12 Μαΐου 2020, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία των Νοσηλευτών-τριών, με σύνθημα: «Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Όλα τα μέλη της Ε.Ν.Ε. καλούνται εθελοντικά, όπως μεταβούν στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Υπηρεσιών Υγείας όπου υπηρετούν, ή να μεταβούν στο πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας και να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό, ώστε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών από μονάδες αίματος, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες.
Όπως διαχρονικά «ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση «θα δώσουν και ρεαλιστικά το ΑΙΜΑ τους» προς όφελος των συνανθρώπων μας, οι οποίοι το έχουν ανάγκη.
Η Ε.Ν.Ε. υποστηρίζοντας την εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Support nurses and midwives», καθώς διανύουμε το Διεθνές Έτος Νοσηλευτών και Μαιών 2020, κινητοποιεί – ενθαρρύνει – ενισχύει την επιστημονική και επαγγελματική ταυτότητα των Νοσηλευτών-τριών, προκαλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι καθορίζουν τις πολιτικές Υγείας, να επενδύσουν και να ενισχύσουν το έργο τους, σε ότι αφορά στη στελέχωση, στην εκπαίδευση και στην ηγεσία των Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας, ώστε να μπορούν κι εκείνοι να εργαστούν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να προασπίζουν τη Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την καθολική κάλυψη της υγείας παγκοσμίως «Health for All».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 2020, εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό και τη βαθειά εκτίμηση προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, απέναντι σε όλες τις πανδημίες, απέναντι σε όλα τα νοσήματα, απέναντι στον πόνο. Ο λύχνος της Florence Nightingale πριν 200 χρόνια, εξελίχθηκε σε φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε υπηρεσία υγείας, μέσα από της εξέλιξη της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Πάντα εκεί, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο.
«Λυγίσαμε ΕΜΕΙΣ - δεν έσπασε ΚΑΝΕΙΣ – μένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ….»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης               Τζαννής Πολυκανδριώτης


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3dgArVA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη