Κορονοϊός Ιταλία: Νέα μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών

Κορονοϊός Ιταλία: Νέα μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών

Κορονοϊός Ιταλία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 474 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.900 νέα κρούσματα, ενώ 1.665 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 209.328. Οι νεκροί έφτασαν τους 28.710. Παράλληλα, 79.914 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 207.428 και είχαν χάσει την ζωή τους 28.236 άνθρωποι ενώ 78.249 είχαν θεραπευθεί.

1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. 

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 205 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Η αύξηση των νεκρών ενισχύει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι βαθμιαία και ότι είναι αναγκαίο να εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαίου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία. 

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, τέλος, ανακοίνωσε οτι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».



via Ειδησεις https://ift.tt/2KYLJkV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη