Τουρισμός: Σχέδιο από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ για δημιουργία ασφαλούς ζώνης

Τουρισμός: Σχέδιο από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ για δημιουργία ασφαλούς ζώνης

Δημιουργία ασφαλούς ζώνης για τον τουρισμό επιθυμούν να δημιουργήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Αυτό επιβεβαίωσε το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού τουρισμού Γιάριβ Λεβίν, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, το Ισραήλ εξετάζει ελληνική πρωτοβουλία, η οποία δεν θα τεθεί σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όπως αναφέρθηκε αρχικά. «Η λογική πίσω από τη δημιουργία ζώνης Ισραήλ – Ελλάδας - Κύπρου είναι ότι οι άνθρωποι δείχνουν λιγότερο πρόθυμοι να ταξιδέψουν πολύ τους επόμενους μήνες σε μακρινούς προορισμούς, αλλά μπορεί να είναι πιο ανοιχτοί σε επισκέψεις γειτονικών χωρών», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, στο εγχείρημα υπάρχουν εμπόδια: Το ένα αφορά την υποχρεωτική καραντίνα για αφίξεις από το εξωτερικό. Το Ισραήλ απαιτεί δύο εβδομάδες απομόνωσης έπειτα από ταξίδια στο εξωτερικό.
Άλλο ένα ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι και τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν ανοιχτά σύνορα για τις υπόλοιπες χώρες της Σένγκεν υπό κανονικές συνθήκες.

Επικοινωνία Κατς - Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς μίλησε με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια την Τρίτη. Στο twitter, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ έγραψε ότι συνομίλησαν για «τη βελτίωση της κατάστασης του κορονοϊού στις χώρες μας και τη συνεχιζόμενη οικονομική συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του σύμφωνα με το δημοσίευμα ανέφερε ότι «το Ισραήλ είναι ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και προκαταρκτικές φάσεις για το πώς να ευθυγραμμίσουμε τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα υγιεινής μας, τα οποία θα επιτρέψουν την επανάληψη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN είχε δηλώσει: «Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα».



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3fnznkv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη