Μάσκα: Έτσι θα την πλύνετε σωστά χωρίς να βάλετε πλυντήριο

Μάσκα: Έτσι θα την πλύνετε σωστά χωρίς να βάλετε πλυντήριο

Από τη Δευτέρα 4 Μαίου, μπορούμε να βλέπουμε τον έξω κόσμο χωρίς να στέλνουμε κάποιο μήνυμα. Η καραντίνα (προς το παρόν τουλάχιστον) έφτασε στο τέλος της, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Πώς θα την πλένουμε σωστά όμως αυτή την υφασμάτινη μάσκα όταν δεν γίνεται να βάζουμε κάθε μέρα πλυντήριο;

Η υφασμάτινη μάσκα, η οποία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πρέπει να απολυμαίνετε κάθε φορά αφότου επιστρέφετε σπίτι σας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείς να βάζεις πλυντήριο κάθε μέρα για να την πλύνεις είτε στους 60%, είτε στους 90%; Προφανώς, δεν γίνεται να βάζουμε μια ολόκληρη πλύση για να πλύνουμε μία, άντε δύο μάσκες.

Υπάρχει όμως λύση πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Το πλύσιμο της μάσκας μπορεί να γίνει ακόμη και αν έχετε βραστήρα. Το νερό που βράζει είναι σε θερμοκρασία άνω των 90 βαθμών Κελσίου. Αν δεν έχετε βραστήρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα με νερό, και να πλύνετε με αυτό το νερό τη μάσκα σας. Καλό θα ήταν να την σιδερώνετε κιόλας αφου στεγνώσει.

Προσοχή ωστόσο, γιατί κάποιες μάσκες δεν σιδερώνονται και από την έξω πλευρά, καθώς κάποιες από την μέσα πλευρά έχουν δίχτυ. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν προτιμότερο να έχετε αρκετές μάσκες, οι οποίες θα πλένονται στο πλυντήριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2W5wZax
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη