Στη Μάχη της Κρήτη αφιερωμένη η ψηφιακή έκδοση του Ιστορικού Μουσείου

Στη Μάχη της Κρήτη αφιερωμένη η ψηφιακή έκδοση του Ιστορικού Μουσείου

Αφιερωμένη στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης και στη σκληρή περίοδο της Κατοχής που ακολούθησε, είναι η ενδέκατη ψηφιακή ανάρτηση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.  

Η ανάδειξη ιστορικών ντοκουμέντων  της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέσω της ομώνυμης συλλογής, των περιοδικών εκθέσεων και των συμποσίων που έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, εμπλουτίζεται κατά τη φετινή 79η επέτειο της Μάχης σημαντικά με τη νέα εκδοτική δράση της ΕΚΙΜ στην πολύ δημοφιλή σειρά, Μαρτυρίες.
Σε αυτή τη σειρά αναμένεται εντός των ημερών η κυκλοφορία της έκδοσης του 13ου τόμου, Το ΚΡΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του υπολοχαγού του Βασιλικού Αυστραλιανού Μηχανικού, Len Frazer.
Επίσης, οι πολίτες συμμετέχουν ως θεατές σε δύο ακόμη προγενέστερες Μαρτυρίες. Στην παρουσίαση του 3ου τόμου, «Γεώργιος  Α. Τζίτζικας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ», με ξεχωριστό ηχητικό απόσπασμα από τον ίδιο τον αφηγητή, και στην παρουσίαση του 12ου τόμου: «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Ευαγγελία Παπαδάκη, ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ & Αδελφές Κουτσουδάκη, ΠΩΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3bWDaT0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη