COVID-19: Χωρίς περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα-Ένας θάνατος- 9 σε ΜΕΘ, 98 εξήλθαν

Υπ. Υγείας για εξέλιξη COVID-19: 21 νέα κρούσματα – 19 σε ΜΕΘ, 98 εξήλθαν – Ένας νέος θάνατος

Είκοσι ένα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα 19 εκ των οποίων είναι από γνωστές συρροές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.873. Έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη, ενώ το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεκαεννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ενενήντα οχτώ ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 147.958 κλινικά δείγματα.

Από τα 21 καινούργια κρούσματα, τα 16 είναι από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ενώ άλλα 3 είναι από γνωστή εστία μόλυνσης. Συνεπώς τα κρούσματα στην κοινότητα είναι μόνο 2.

Τα κρούσματα είναι λίγα αλλά οι λοιμωξιολόγοι υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προκειμένου να μην γίνουν περισσότερα.

Πηγή: ΕΡΤ1, υπουργείο Υγείας
Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cUzSRz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη