Κορονοϊός: Το μαθηματικό μοντέλο που προβλέπει πότε τελειώνει η πανδημία - Τι «βλέπει» για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Το μαθηματικό μοντέλο που προβλέπει πότε τελειώνει η πανδημία - Τι «βλέπει» για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Ένα μαθηματικό μοντέλο βοηθά τους επιστήμονες να προβλέψουν ποτε περίπου μπορει να τελειώσει η πανδημία - Τι βλέπει για τη χώρα μας.

Το μαθηματικό μοντέλο με το οποίο προβλέπεται η ημερομηνία που θα σβήσει η πανδημία σε δεκάδες κράτη παρουσίασαν ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Σιγκαπούρης. Το μοντέλο πρόβλεψης ανανεώνεται καθημερινά με επίσημα δεδομένα και βασίζονται σε θανάτους και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι προβλέψεις του μπορεί να τροποποιούνται επί τα χείρω ή επί τα βελτίω.

Στις προβλέψεις του για τη χώρα μας, το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρει ότι το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται στις 12 Ιουλίου.

Στις 30 Απριλίου λοιπόν, το συγκεκριμένο μοντέλο προέβλεπε ότι το τέλος της πανδημίας για όλον τον κόσμο σε ποσοστό 100% πρόκειται να συντελεστεί περίπου στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκδοχή και ενώ η αρχική πρόβλεψη έλεγε 27 Νοεμβρίου. Στους πίνακες που επισυνάπτονται εμφανίζονται τρία σενάρια, δηλαδή η ολοκλήρωση της πανδημίας σε ποσοστό 97%, 99% και 100%.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2A5Sa3P
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη