ECDC: Φαίνεται πως το αρχικό κύμα μετάδοσης του κορονοϊού έφθασε στην κορύφωσή του στην ΕΕ

Η μείωση των νέων κρουσμάτων στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνει πως το αρχικό κύμα της μετάδοσης του κορονοϊού έφθασε στην κορύφωσή του, ωστόσο, οφείλουμε να παραμείνουμε σε επιφυλακή, τόνισε η η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως ανέφερε, θα κληθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του πληθυσμού καθ΄όλη την διάρκεια της άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για σπριντ. Αυτό πιθανώς το έχετε ξανακούσει, αλλά δεν είναι λάθος. Κατά συνέπεια, οι προσδοκίες των ανθρώπων σχετικά με την πανδημία, την διάρκειά της, τις επιπτώσεις που θα συνεχίσει να έχει στις ζωές τους στο άμεσο μέλλον, όλα αυτά θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης», προειδοποίησε η Αντρέα Αμον. «Ολο αυτό δεν θα σταματήσει τόσο νωρίς και οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμασθούν νοητικά γι΄αυτό», προειδοποίησε επίσης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με έδρα την Σουηδία, βρέθηκε στο προσκήνιο με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η Αντρέα Αμον αναφέρθηκε με έμφαση και σε ένα δεύτερο μήνυμα που πρέπει να απευθυνθεί προς τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς: «Οφείλουμε να παραμείνουμε σε επιφυλακή».

Η ίδια επισήμανε πως κατά την περίοδο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, «πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε ενεργή την κοινότητα, να την κινητοποιούμε, ώστε να τηρούνται οι αυξημένοι υγειονομικοί κανόνες», είτε πρόκειται για το πλύσιμο των χεριών, την κοινωνική αποστασιοποίηση ή την χρήση προστατευτικής μάσκας».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ECDC, στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 1,360 εκατομμύριο κρούσματα της Covid-19 μέχρι την 3η Μαΐου και 140.000 θάνατοι. «Φαίνεται ότι το αρχικό κύμα της μετάδοσης έφθασε στην κορύφωσή του, με μία μείωση των νέων κρουσμάτων στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και των επιπτώσεων, σημείωσε η διευθύντρια του ECDC.

Μόνο η Βουλγαρία συνεχίζει να καταγράφει ημερήσια αύξηση κρουσμάτων (επί συνόλου 14 ημέρων) και τέσσερις χώρες, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχουν καταγράψει σημαντικές αλλαγές κατά την ίδια περίοδο, τόνισε.

via Press24.gr https://ift.tt/2L0A5Gq

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη