Λαμία - Πανιώνιος 0-1


Ο Πανιώνιος πανηγύρισε σπουδαία νίκη (0-1) στη Λαμία με γκολ του Σωτήρη Τσιλούλη στο 27'. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μείωσε στον βαθμό από την Ξάνθη, η οποία έχει αγώνα λιγότερο. Αποβλήθηκε ο Βασιλόγιαννης.

Μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο στην 3η αγωνιστική των playouts της Super League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 0-1 με γκολ του Τσιλούλη στο 27' και πλέον σε τρία παιχνίδια μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία. Βρίσκεται στο -1 από την Ξάνθη (έχει αγώνα λιγότερο) την οποία μάλιστα φιλοξενεί στην 4η αγωνιστική, στο γήπεδό του.

Άξιο αναφοράς ότι η Λαμία είχε ηττηθεί φέτος στην έδρα της μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ:



1. ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Μια ομάδα καιγόταν για βαθμούς, ο Πανιώνιος. Ήταν άλλωστε στο -4 από την προτελευταία Ξάνθη, η οποία έχει και αγώνα λιγότερο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκτός από την αναγκαία κατάκτηση των βαθμών, έπρεπε να διαχειριστεί τις σοβαρές απουσίες των Αραμπούλι και Εμμανουηλίδη που ήταν τραυματίες. Η Λαμία με... κάβα τους 31 βαθμούς ήταν σαφώς σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν σε παθητικό ρόλο, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 9' με τον Τσιλούλη, όταν το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτό που δεν πέτυχε σε εκείνο το σημείο ο 25χρονος επιθετικός, το πέτυχε στο 27'. Ο Μακσίμοβιτς με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Τσιλούλη, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε και σκόραρε (1-0).

Ο κορονοϊός πήγε... περίπατο μετά το γκολ, αφού οι "κυανέρυθροι" έγιναν μια αγκαλιά.

2. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΟΚΟΛΟΥ
Ο παίκτης που είχε κάνει τη διαφορά, έμελλε να βγει εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, στο 39'. Ο Τσιλούλης ήταν ανέφικτο να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Παπαγεωργίου. Αρχικά ο τελευταίος πέρασε δεξιός μπακ, ο Παπανικολάου δεξιός χαφ και ο Ρέντζας στα χαφ. Δεν λειτούργησε όμως σωστά η ομάδα με αυτές τις εσωτερικές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο Ρέντζας να επιστρέψει δεξιός μπακ, ο Παπαγεωργίου να πάει δεξιός χαφ και ο Παπανικολάου στα χαφ δίπλα στον Κόρμπο. Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά ανεπιτυχώς.

Αδυνατούσε να φτάσει σε τελικές, με αποτέλεσμα ο Μάντζιος να αλλάξει στο 43' τον Νιάς με τον Σασί. Μ' αυτά και μ' αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να έχει πετύχει το ζητούμενο, αλλά να έχει χάσει τον καλύτερο παίκτη του. Αυτόν ας πούμε που μπορούσε να απειλήσει καλύτερα από κάθε άλλον.

3. ΑΚΑΡΠΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Η Λαμία συνέχισε να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο μισό γήπεδο. Η υπεροχή για την ομάδα της Φθιώτιδας ήταν όμως άκαρπη. Κλασική ευκαιρία δεν μπορούσε να παράξει. Ο Βιγιάλμπα μόνο επιχειρούσε σουτ εκτός περιοχής, τα οποία δεν ήταν σε θέση να ανησυχήσουν τον Κότνικ. Μετά την είσοδο του Σασί οι γηπεδούχοι έπαιζαν πια 4-3-3, με τον Σασί αριστερά, τον Καραμάνο αριστερά και τον Μπιανκόνι κορυφή, με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Μπεχαράνο, που μπροστά του είχε Βιγιάλμπα και Ρόμανιτς.

Στο 59' ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι για μαρκαρισμα του Ντομίνγκες στον Σασί, αλλά με τη βοήθεια του VAR η απόφαση άλλαξε, αφού ο Βραζιλιάνος είχε βρει ξεκάθαρα τη μπάλα.

Στο 66' ο Μάντζιος άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά, ρίχνοντας στο ματς Σάλιακα και Βασιλόγιαννη.

4. Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΟΤΝΙΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ο Πανιώνιος απειλήθηκε σημαντικά μόνο μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν στο 83' όταν το σουτ του Μπεχαράνο έδιωξε εντυπωσιακά ο Κότνικ. Σαν να μην έφτανε για τη Λαμία το γεγονός ότι δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην αντίπαλη εστία, έχασε τον Βασιλόγιαννη, ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες, στο 81' και στο 90'.

Μέχρι το 95' οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και με σωστή άμυνα κράτησαν το 0-1 έως το 95'.


Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Σκόνδρας (66' Σάλιακας), Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Νιάς (43' Σασί), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς (66' Βασιλόγιαννης), Καραμάνος, Μπιανκόνι (82' Μπουλούλης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (64' Γρίβας), Λυμπεράκης, Παπανικολάου, Οικονομίδης (82' Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης (39' λ. τρ. Παπαγεωργίου).

Σκόρερ: 27' Τσιλούλης

Κίτρινες: 56' Βάντερσον, 63' Μπιανκόνι, 81' Βασιλόγιαννης -  45'+1' Λυμπεράκης, 81' Κόρμπος, 95' Κότνικ

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί:  Δημήτριος Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος:  Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Διαιτητής VAR:  Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Διαιτητής AVAR:  Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

www.sport24.gr
Νεότερη Παλαιότερη