ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Καλεί στις 13 Ιούνη στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ και σε κινητοποίηση του κλάδου στις 18 Ιούνη


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στις 13 Ιούνη στις 11 π..μ. στο Σύνταγμα απευθύνει η ΔΑΣ Μετάλλου.

Παράλληλα καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για κινητοποίηση στις 18 Ιούνη με το σύνθημα «πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά - να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία».

Σε ανακοίνωση αναφέρει πως «μέσα από την πείρα που ήρθε και από τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, και από τις κινητοποιήσεις των εργατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη Schneider και αλλού, αναδεικνύεται η ανάγκη οργάνωσης και μαζικής συλλογικής δράσης των εργατών ενάντια στην κυβέρνηση και τους νόμους της που εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους κεφαλαιοκράτες. Η κυβέρνηση με την ψήφιση των ΠΝΠ, έχοντας και τη στήριξη των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων του κλάδου και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δίνει το δικαίωμα να τσαλαπατηθούν οι ΣΣΕ και να τσεκουρευτεί το ήδη χαμηλό εισόδημα μας. Δίνει ζεστό χρήμα, για ακόμα μια φορά, στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους, την ίδια ώρα που πετά το λογαριασμό στους εργαζόμενους».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά τη συμφωνία τους για το ότι η ζωή χειροτερεύει και η κυβερνητική πολιτική θα φέρει σε πιο δεινή κατάσταση τους μεταλλεργάτες και τα λαϊκά στρώματα, «βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την άμεση απάντηση των μεταλλεργατών, προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα μετά το συλλαλητήριο που γίνεται στις 13/6/2020 στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουν να βρεθούν οι εργάτες για ακόμα μια φορά στο περιθώριο προ τετελεσμένων γεγονότων, επικαλούμενοι δήθεν νομικά κολλήματα». 

Καλεί κάθε εργαζόμενο να στρατευτεί με τις ταξικές δυνάμεις, με τα σωματεία και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο και να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18 Ιουνίου.

www.902.gr
Νεότερη Παλαιότερη