Ο ψευτογιατρός εμπλέκεται και σε τέταρτο θάνατο ασθενούς - ''Έφαγε 20.000 ευρώ από οικογένεια στη Λαμία


35χρονη καρκινοπαθής, μητέρα δύο παιδιών

Μια νηπιαγωγός, 35 ετών, μητέρα δύο παιδιών, με καρκίνο στο στήθος πείστηκε από τον γιατρό «μαϊμού», Νικόλαο Κοντοστάθη, να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο της θεραπείας, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, αναφέροντας ότι μπορούμε να μιλάμε, δυστυχώς, για τέταρτο θάνατο στον οποίο εμπλέκεται ο ψευτογιατρός που έχει ήδη προφυλακιστεί.

Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος έκανε στην άτυχη γυναίκα, έξι ενέσεις, για τις οποίες της είπε ότι έρχονται «κατευθείαν από το Βατικανό». Μάλιστα, για αυτές η οικογένεια έδωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον άνδρα που εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

Όπως είπε ο δικηγόρος κ. Σούρλας, έχει στη διάθεση του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, η οποία έχασε την ζωή της, υποκύπτοντας στη νόσο.

Συμπλήρωσε δε, ότι σύμφωνα με τον όγκο των δεδομένων που έχει συλλέξει, από διάφορα πρόσωπα που έπεσαν θύματα του 47χρονου, μπορεί κάποιος να μιλήσει για συνεργούς του ψευτογιατρού, οι οποίο «έσπρωχναν» υποψήφια θύματα προς τον απατεώνα.

Μοίραζε σε εκκλησίες… ματζούνια για τον καρκίνο

Περισσότεροι από 40 πολίτες έχουν επικοινωνήσει με αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, και σταδιακά δίνουν καταθέσεις περιγράφοντας την σοκαριστική απάθεια με την οποία αντιμετώπισε τους ίδιους και τους ασθενείς συγγενείς τους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της μητέρας ενός 17χρονου σήμερα αγοριού, που αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. «To παιδί ακολουθούσε μια συμβατική θεραπεία, αυτός όμως για να μπορέσει να το γιατρέψει έπρεπε να διακοπεί η θεραπεία. Μέσα σε ένα μήνα το παιδί σταμάτησε να βαδίζει. Βάδιζε με δυσκολία. Συνεχώς μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι να μην ανησυχώ είναι μεταβατικό στάδιο, το παιδί μετά από αυτό θα περπατήσει» περιγράφει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η επαφή τους έγινε όταν το αγόρι ήταν 14 χρόνων, μέσα σε εκκλησία: «Μας παρουσιάστηκε σαν βοτανοθεραπευτής, με συστάσεις από το Άγιο Όρος. Και ότι μπορεί να θεραπεύσει με τις δικές του θεραπείες οποιαδήποτε κατάσταση. Και αυτό που είχαμε εμείς και καρκίνο και τα πάντα. Οι συναντήσεις γινόταν τις Κυριακές στην εκκλησία. Πήγαινα κι εγώ στην εκκλησία και μου έλεγε εντάξει το παιδί θα το βλέπω εδώ, να είσαι και υποχρεωμένη. Θα έρχομαι εγώ εκεί πέρα για να βλέπω το παιδί σου».

Η οικογένεια ενός 57χρονου από τη Λαμία, έδωσε 20.000 ευρώ στον Νικόλαο Κοντοστάθη για τα… γιατροσόφια του, τα οποία τα έπαιρνε παράλληλα με χημειοθεραπεία. Δύο μήνες μετά ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του, με την οικογένεια να αποδίδει πλέον, τον θάνατό του στην θεραπεία του «Κόντου», κάτι που δύσκολα μπορεί να διερευνηθεί και να αποδειχθεί.

patrastimes.gr
Νεότερη Παλαιότερη