Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος υποδέχθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου


Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο Δημάρχου την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με μέλη της Επιτροπής και συνεργάτες της.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Κυροδήμος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Αμαλία Ποντίκα, έγινε ουσιαστική συζήτηση,  ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις δράσεις και τις προτάσεις του Δήμου, σε σχέση με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμής της επετείου των 200 χρόνων σύγχρονης Ελλάδας.

Επίσης από τη πλευρά του Δημάρχου Λαμιέων, τονίστηκαν οι παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν σε επίπεδο υποδομών τέτοιας ποιότητας και έκτασης, που θα αναδείξουν το ιστορικό – πολιτιστικό τοπόσημο του Δήμου, συνδέοντας το σημείο της ιστορικής  μάχης της Αλαμάνας με το ιστορικό σημείο των Θερμοπυλών καθώς και τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Στις παρεμβάσεις αυτές, ως κορυφαία, τονίστηκε η ανακατασκευή και αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Αλαμάνας, όπου και έλαβε χώρα η ομώνυμη μάχη και η οποία σήμερα δεν διασώζεται, αλλά και άλλες παρεμβάσεις όπως  στο Μνημείο του Διάκου στη Λαμία, η ανάδειξη της πλατείας των Κομποτάδων, η ανάδειξη της Χαλκωμάτας και η ανάδειξη της ομώνυμης πλατείας Διάκου στη Λαμία. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου στη Λαμία πραγματοποιήθηκε επίσης στο Γραφείο του Δημάρχου, συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της περιοχής με την Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε στην Πρόεδρο και στα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για τη διοργάνωση «ΕΛΛΑΔΑ 2021» από τον Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Κακαρούντα, όπως έχει ήδη υποβληθεί στη σχετική πλατφόρμα της διοργάνωσης καθώς και  τοπικά προϊόντων της περιοχής μας από τους παραβρισκόμενος  εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Αγγελοπούλου για την επίσκεψη και τη συνεργασία,  δήλωσε σχετικά «….Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ηρωικές στιγμές και  θυσίες. Διαχρονικά το μήνυμα της θυσίας και ο αγώνας για την ελευθερία, μας διαπερνά απ’ άκρη σ΄ άκρη. Από τις πρώτες Αμφικτιονίες και τις Θερμοπύλες μέχρι την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο. Έγιναν τόσα πολλά και μεγάλα αφήνοντας το ιστορικό τους αποτύπωμα σε τόσο μικρό τόπο. Ως Δήμος Λαμιέων νιώθουμε βαρύ το χρέος απέναντι στη ιστορία μας και  προετοιμαζόμαστε για τις επετειακές εκδηλώσεις. Θέλουμε όλα αυτά τα σημεία να αναδειχτούν και αποδοθούν στους πολίτες μαζί με την ιστορία τους. Θέλουμε να αναδείξουμε τις σημαντικές διαχρονικές παραμέτρους και να επιχειρήσουμε μια σύνδεση με το σήμερα. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι καθοριστική  και επιβεβλημένη, διότι νιώθουμε πολύτιμη την προσωπική της βοήθεια, όπως επίσης και την  βοήθεια όλης της Επιτροπής, προκειμένου να επιταχύνουμε τον προγραμματισμό,  έτσι ώστε να μην μείνουμε στα σχέδια αλλά να αποδώσουμε στους πολίτες ζωντανές εικόνες από την βαριά ιστορία μας,  συμπληρώνοντας τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της ιστορίας μας…..».

Νεότερη Παλαιότερη