ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδότηση εισιτηρίων στα πλοία και αύξηση διανυκτερεύσεων

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδότηση εισιτηρίων στα πλοία και αύξηση διανυκτερεύσεων

Μειώνεται η συμμετοχή στα ξενοδοχεία για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, ενώ φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 300.000 ωφελούμενους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης παρουσιάζουν το νέο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου.

Σε ότι αφορά το περσινό πρόγραμμα του 2019-2020 που λήγει 31 Ιουλίου 2020, θα παραταθεί για 113.000 ωφελούμενους που έχουν επιταγές μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ είναι τα εξής :

- Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.
- Υπερδιπλασιάζονται  οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από 140.000 σε 300.000, οι οποίοι θα λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές κοινωνικού τουρισμού.
- Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στην νησιωτική Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.
- Αυξάνεται η συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και παράλληλα μειώνεται η συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
- Αυξάνεται η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.
- Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσουμε σε αυτό, για πρώτη φορά, το νομό του Έβρου.
- Αυξάνεται κατά 20% η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.
- Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25% από 30% που είναι σήμερα.
- Δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ
- Παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το υφιστάμενο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές
- Το νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.
Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «ο εσωτερικός τουρισμός, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, αποτελεί οξυγόνο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, ενός προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο».

«Στόχος είναι να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όλοι όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι. Δίνουμε την δυνατότητα  σε όλους να κάνουν διακοπές σε τουριστικό προορισμό της αρεσκείας τους και παράλληλα στηρίζουμε  τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 


Ειδησεις https://ift.tt/3dPppqX
Νεότερη Παλαιότερη