Δήμος Θηβαίων: Διανομή εμφιαλωμένων νερών, μασκών και γαντιών μίας χρήσης στα εξεταστικά κέντρα- Το μήνυμα του Δημάρχου για τις Πανελλήνιες


Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 για τα Γενικά Λύκεια της χώρας και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά.


Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο της απρόσκοπτης έναρξής τους και μέσω του Τμήματος  Παιδείας του,  εκτός από το συσκευασμένο αντισηπτικό που διέθεσε το υπουργείο Παιδείας και κατένειμε ο Δήμος στα εξεταστικά κέντρα, θα διαμοιράσει –μετά από μέριμνα του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου -τη Δευτέρα το πρωί,  στα αντίστοιχα κέντρα της περιοχής του:
·  μάσκες μίας χρήσης για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς (η χρήση της είναι υποχρεωτική βάση σχετικής ΚΥΑ) και γάντια μία χρήσης,  στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του  COVID-19 καθώς και
·   εμφιαλωμένα νερά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθότι έχει απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων των εξεταστικών κέντρων κατά το διάστημα διενέργειας των εξετάσεων.

Επιπλέον, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου απέστειλε στα εξεταστικά κέντρα τις οδηγίες για τον  Τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ' αρ. Φ.251/ 60473 /Α5 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1967/Β'/21-5-2020), που αφορούν την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως ο φυσικός αερισμός των αιθουσών, η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, την εξασφάλιση καθαριότητας των κέντρων κα.


Το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων


Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στους εξεταζόμενους μαθητές:

"Αγαπητά μου παιδιά,
Έχετε κληθεί, μέσα σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες, να ανέβετε την πρώτη σκάλα που θα σας οδηγήσει πιο κοντά στους στόχους σας και στην εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.  Συναισθάνομαι την αγωνία σας και μαζί σας αυτές τις στιγμές γυρίζω αρκετά χρόνια πίσω,  όταν και εγώ βρισκόμουν στην ίδια θέση με εσάς. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η επιτυχία σας θα είναι ξεχωριστή, ότι θα αποβάλλετε το άγχος που ίσως έχετε, ότι θα είστε ήμεροι την ώρα που πρέπει και συγκεντρωμένοι. Να έχετε αυτοπεποίθηση και  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας.  Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εξετάσεις, να γνωρίζετε ότι  είναι μόνο μία σειρά από αυτές που θα δώσετε στη ζωή σας και σίγουρα όχι αυτές που καθορίζουν το μέλλον και την πορεία σας. Ο Δήμος Θηβαίων είναι δίπλα σας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυλήσουν με ασφάλεια αυτές οι μέρες». 

ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2UC6xEh
Νεότερη Παλαιότερη