ΕΥΑΘ: Τέλος στις ουρές πολιτών - Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

ΕΥΑΘ: Τέλος στις ουρές πολιτών - Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Σε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προχωρά η ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) προκειμένου να περιοριστούν οι εικόνες με τις τεράστιες ουρές που σχηματίζουν από τα ξημερώματα οι πολίτες έξω το κτίριο της εταιρείας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διευθυντής καταναλωτών της ΕΥΑΘ, Παναγιώτης Πετρίδης, από σήμερα θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αλλαγής του ονόματος υπόχρεου κατοικίας. «Χρήστες που είτε νοικιάζουν και φεύγουν από τα σπίτια τους, είτε έρχονται άλλοι και θέλουν να πραγματοποιήσουν αλλαγή ονόματος για τους λογαριασμούς του νερού θα μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, το τελευταίο διάστημα αρκετά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν για βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb ενοικιάστηκαν από τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η ζήτηση για αλλαγή ονόματος. «Μας προβληματίζουν οι ουρές που σχηματίζονται έξω από την ΕΥΑΘ και προσπαθούμε μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών να τις περιορίσουμε. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία όχι μόνο των υπαλλήλων αλλά και των καταναλωτών. Ενώ παλαιότερα είχαμε δώδεκα γκισέ για την εξυπηρέτηση των πελατών, τώρα με τις αποστάσεις ασφαλείας λειτουργούμε τα έξι», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πληρωμή λογαριασμών από τους πολίτες, όπως είπε ο διευθυντής καταναλωτών της ΕΥΑΘ, μπορούν να γίνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε σε 500 σημεία σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις προθέσεις της Εταιρείας είναι να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και ο διακανονισμός για παλαιότερες οφειλές.


Ειδησεις https://ift.tt/2XsGbWV
Από το Blogger.