Άμεση αντίδραση Μουλκιώτη για τη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία - Ερώτηση σήμερα στη ΒουλήΣτη Βουλή έφερε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Βοιωτία λόγω χαλαζόπτωσης της 1ης Ιουνίου 2020, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Ταυτόχρονα, θα προβεί σε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την ερώτησή του ο Γιώργος Μουλκιώτης υπογραμμίζει ότι οι αγρότες – παραγωγοί στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές, Δάφνη, Δαφνούλα, Λεοντάρι, Θεσπιές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες αμπελιού, σταριού, κρεμμυδιού, πεπονιού, καρπουζιού, βαμβακιού, ρεβυθιών και στις φακές είναι ανυπολόγιστες, στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει προκληθεί ολοσχερής καταστροφή.
Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ενεργοποιήσουν άμεσα τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να υπάρξει η εκτίμηση  των ζημιών και να αποζημιωθούν  στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες αγρότες - παραγωγοί των χωριών της Βοιωτίας.

Από το Πολιτικό Γραφείο 


ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2TXsOfm
Από το Blogger.