Απευθείας σε Χρισοχοϊδη τα θέματα της παραβατικότητας στη Βοιωτία από τον κ. Γιώργο Λιανό



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάδραση» της Γραμματείας Οργανωτικού και του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών της Νέας Δημοκρατίας, των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε η συμπατριώτισσά μας, υπεύθυνη Τομέα Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννα Γκελεστάθη, μετείχαν επίσης ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου και ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος κ. Στέλιος Κονταδάκης. Στόχος του Θεματικού Τομέα ήταν η τηλεδιάσκεψη να αποτελέσει το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου ο μεν Υπουργός να εκθέσει το έργο που έχει συντελεστεί στις ανωτέρω περιοχές, οι δε Πρόεδροι να μεταφέρουν τα προβλήματα που απασχολούν τους συντοπίτες τους.



« Στην ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη που είχαμε σήμερα, τέθηκαν στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Βοιωτία. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην παραβατικότητα των Ρομά σε ορισμένες περιοχές όπως η Θήβα και ο Ορχομενός, στην επιπλέον ενίσχυση που χρειάζεται η αστυνομική διεύθυνση του νομού, καθώς υπό την ευθύνη της βρίσκεται εκτός των άλλων και η δομή προσφύγων στην Θήβα όπου έχουν σημειωθεί σποραδικά κρούσματα βίας, αλλά και ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο, τη κλοπή των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μη μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν σε μεγάλο βαθμό γνώστης όλων των προβλημάτων, δείχνοντας ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που ταλανίζουν την Βοιωτία και άπτονται της ευθύνης του. Το αμέσως επόμενο διάστημα, του πρότεινα και συμφώνησε, στο να επισκεφτεί ο ίδιος, τις εστίες παραβατικότητας μαζί με θεσμικούς φορείς των περιοχών που πλήττονται. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν η αρχή μιας στενής συνεργασίας με την ΔΕΕΠ Βοιωτίας και την νομαρχιακή κομματική οργάνωση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επίλυσης των χρονίων προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βουλευτή κ.Ανδρέα Κουτσούμπα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Νίκο Τρικαλίτη, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου, τη Δήμαρχο Ορχομενού κ. Βούλα Καράλη, τη Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Σωσώ Μανάρα , το μέλος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας κ. Σωτήρη Πελεκάνο και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κ.Λάμπρο Ρόδη που μου μετέφεραν τα προβλήματα μέσω της θεσμικής τους ιδιότητας και της εμπειρίας τους.» δήλωσε σχετικά ο προέδρος του ΔΕΕΠ Βοιωτίας κ. Γιώργος Λιανός. 

ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3cXFg5k
Νεότερη Παλαιότερη