Σε Αυστρία και Λιθουανία έφτασε η Φθιώτιδα μέσω του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Φθιώτιδας στο εξωτερικό, μέσω της εξελισσόμενης πρωτοβουλίας του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Σαρακιώτη. Μετά και τη δημοσίευση σχετικού άρθρου σε ιστοσελίδες αρκετών περιοχών της Κεντρικής Ευρώπης και σε τηλεοπτικό δίκτυο των Δυτικών Βαλκανίων, η προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών συνεχίστηκε μέσω συνέντευξης στην ιστοσελίδα “Hephaestus Wien”, όπου ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο για ζητήματα που αφορούν την ομογένεια, όσο και να απευθύνει κάλεσμα εν όψει και της περιόδου των θερινών διακοπών. Ειδικότερα, ο κ. Σαρακιώτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δε θα μπορούσα να μην απευθυνθώ και προς τους Έλληνες ομογενείς, θέλοντας να τους καλέσω να επισκεφθούν την πατρίδα μας και φέτος και ιδίως τη Φθιώτιδα, για την ανάδειξη της οποίας πραγματοποιείται από πλευράς μου τους τελευταίους μήνες μία συστηματική προσπάθεια βασισμένη στα συγκριτικά πολιτισμικά, γεωμορφολογικά και άλλα πλεονεκτήματα της».

Επιπροσθέτως, αντίστοιχη δημοσίευση με ειδική αναφορά στο άρθρο του Βουλευτή Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε από το Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό (LRT) της Λιθουανίας, που είναι και ο μεγαλύτερος όμιλος μέσων ενημέρωσης της χώρας. Στη σχετική δημοσίευση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «η Φθιώτιδα μπορεί να γίνει όχι μόνο μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, αλλά και η πρώτη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την Ελλάδα μιας και διαθέτει μέρη σχεδόν ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό με ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά καθώς και υψηλής πολιτιστικής αξίας ιστορικούς, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους».

Μάλιστα για το θέμα έκανε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα, Rolandas Kačinskas, με τον οποίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας έχει ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Συγκεκριμένα, ο Πρέσβης της Λιθουανίας έγραψε: «Χαίρομαι που βλέπω ένα άρθρο στα Λιθουανικά μέσα ενημέρωσης από έναν καλό φίλο της Λιθουανίας, πρώην Πρόεδρο της Ομάδας Ελληνο-Λιθουανικής Φιλίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και Βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη για την προώθηση του τουριστικών δεσμών μεταξύ της Λιθουανίας και της Ελλάδας. Και οι δύο χώρες πέτυχαν στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό και η επιδημιολογική κατάσταση τους καθιστά ασφαλές το ταξίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιθουανία. Οι Λιθουανοί πολίτες είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, μιας και η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι ισχυρή και ιστορική». 


Νεότερη Παλαιότερη