Το πρόβλημα με τα φάρμακα στην Ελλάδα και η ... λύση

Το πρόβλημα με τα φάρμακα στην Ελλάδα και η ... λύση


Η απουσία καινοτομίας φαίνεται ότι λέιπει από το χώρο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Θετικά βήματα ωστόσο γίνονται σιγα σιγά σε ότι αφορά τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Τι επισημάνθηκε στο PhRMA Innovation Forum ότι «λείπει» από το χώρο και τι μπορεί να γίνει.

Σε κάθε περίπτπωση, θετικά βήματα  γίνονται σχετικά με την  αναθεώρηση της θετικής λίστας, σε ότι αφορά τα φάρμακα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλισης, σύμφωνα με το PhRMA Innovation Forum, το οποίο και υπογραμμίζει πως η καινοτομία απουσιάζει...

Επίσης επισημαίνει τον έντονο προβληματισμό του για την ένταξη μόλις μίας νέας δραστικής ουσίας, μεταξύ των 195 συσκευασιών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, που εντάχθηκαν στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων.

 Αν και χαιρετίζει την αναθεώρηση του καταλόγου, γνωστού και ως «Θετική Λίστα», την «πρώτη ουσιαστική αναθεώρησή του εδώ και 2 χρόνια», το PhRMA Innovation Forum, σημειώνει πως η απουσία νέων, καινοτόμων φαρμάκων προκαλεί ανησυχίες για την πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα σε σύγχρονες θεραπείες.

Περισσότερα για τον κατάλογο των αποζημιουμέων φαρμάκων ΕΔΩ


Ειδησεις https://ift.tt/3gOWEg4
Από το Blogger.