Ο ΝΑΣΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πάνδημη υποδοχή του προέδρου της Αιγύπτου και της Ηνωμένης Αραβικής Δημοκρατίας Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, ο οποίος χαιρετά, καθισμένος πλάι στον βασιλιά Παύλο, τα παραταγμένα πλήθη στην Πύλη του Αδριανού
κατά την άφιξή του οτις 7 Ιουνίου στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, της πρώτης σε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ μετά την, άνοδο του οτην εξουσία το 1954, τη φιλοσοβιετική στροφή του και την κρίοη στο Σουέζ το 1956, ο Αιγύπτιος πρόεδρος έχει συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεοία και οικονομικούς παράγοντες. Το κλίμα είναι γενικώς εγκάρδιο, αν κρίνει κανείς και από το τσιγάρο που προσφέρει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στον πρόεδρο Νόοερ, λίγο πριν αρχίσουν οι συνομιλίες.
Αργότερα, ο Σταύρος Νιάρχος και ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Κανελλόπουλος τον ξεναγούν ΟΤΑ ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1960 ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 1997


from ανεμουριον https://ift.tt/37RRfk3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη