Εκατοντάδες τα θύματα του ψευτογιατρού - Ψάχνουν συνεργούς του - Έρευνες σε Αττική, Βόλο, Λάρισα και Λαμία


«Τη Δευτέρα που θα δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του, περιμένουμε να τηλεφωνήσουν πολλά από τα θύματά του»

«Τα θύματα του ψευτογιατρού πιστεύουμε ότι είναι εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια. Ίσως, μάλιστα, ευθύνεται και γι άλλους θανάτους, εκτός των τριών ασθενών, εκ των οποίων δύο παιδιά, σε Κω και Σέρρες. Τη Δευτέρα που θα δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του, περιμένουμε να τηλεφωνήσουν πολλά από τα θύματά του, τα οποία εξαπάτησε, αδιαφορώντας εάν έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, μιλώντας απαξιωτικά για τους πραγματικούς γιατρούς και τις θεραπείες τους».

Αυτή είναι η εκτίμηση αξιωματικού της αστυνομίας για τον 47χρονο απατεώνα που υποσχόταν σε ασθενείς και συγγενείς τους, ότι με τα μαντζούνια που τους έδινε θα θεράπευε ακόμη και τον καρκίνο, ενώ τους έλεγε να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή.

Ο ψευτογιατρός, που εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο, λέγοντάς τους «μη φοβού», φρόντιζε να παίρνει μέτρα για να μην εντοπιστεί από την αστυνομία. Χρησιμοποιούσε το ψεύτικο όνομα Νικόλαος Κόντος, δεν φορούσε ιατρική μπλούζα, δεν είχε ιατρείο, δεν έγραφε συνταγές με τη σφραγίδα του, δεν είχε κάνει φορολογική δήλωση από το 2015, ενώ έπαιρνε μέτρα αντιπαρακολούθησης όταν οδηγούσε.

Εκτός του ότι εμφανιζόταν σαν ανιψιός εφοπλιστή και σύστηνε τη γυναίκα του σαν κόρη εφοπλιστή, είχε παρουσιαστεί με... χίλια πρόσωπα. Από ογκολόγος-ερευνητής σε κέντρο στην Ελβετία όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ, στέλεχος του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, μεσίτης μέχρι και πράκτορας της CIA.

«Θα σε κάνω ταξίαρχο»

Ο ψευτογιατρός, λέγοντας ότι έχει υψηλές διασυνδέσεις στα ανυποψίαστα θύματά του, οι οποίες έφταναν μέχρι το Βατικανό και τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, υποσχόταν μεταθέσεις στρατιωτών, αστυνομικών, ακόμη και «διορισμό» γιατρών στην αστυνομία. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, έπεισε διευθυντή κλινικής, ότι θα κανονίσει τη μετάκλησή του στην αστυνομία, με αποτέλεσμα εκείνος να αγοράσει στολή ταξίαρχου, ενώ ο ίδιος του πήγε στο σπίτι ξίφος για να είναι έτοιμος για την ορκωμοσία!

Το σπίτι των 7.500.000 ευρώ

Σύμφωνα με κατάθεση γιατρού, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι του 47χρονου στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, είναι μία βίλα που μοιάζει με «ανάκτορο». Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία, σε οικόπεδο περίπου 5 στρεμμάτων, στο οποίο κατασκευάζεται πισίνα, διαθέτει γήπεδο τένις, ενώ σύμφωνα με τον ψευτογιατρό το αγόρασε έναντι 7.500.000 ευρώ.

Στο γραφείο του 47χρονου, υπάρχουν κράνη της πολεμικής αεροπορίας, χρηματοκιβώτιο, αλεξίσφαιρα και εικόνες.

Ήταν τόσο μεγάλο το θράσος του 47χρονου, που έδωσε φάρμακο δικής του κατασκευής, ακόμη και σε γιατρό ο οποίος έπασχε από δερματίτιδα, ενώ του είχε υποσχεθεί ότι θα τον έκανε διευθυντή σε κλινική  που θα δημιουργηθεί στη Γλυφάδα, υπό την αιγίδα του Βατικανού.

www.lawandorder.gr
Νεότερη Παλαιότερη