Γρήγορα τεστ κορονοϊού σε γειτονιές της Αθήνας – Εκτός λειτουργίας 114 σχολικές μονάδες

Γρήγορα τεστ κορονοϊού σε γειτονιές της Αθήνας – Εκτός λειτουργίας 114 σχολικές μονάδες

Σποραδικά κρούσματα εντοπίζονται στα γρήγορα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ σε υπαίθριες γειτονιές της Αθήνας. Σε περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες, κυρίως στην Αττική, έχει απαγορευτεί η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρης της μονάδας, ενώ στο Ίλιον έκλεισαν πέντε παιδικοί σταθμοί, καθώς εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στις γειτονιές της Αθήνας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν rapid test δωρεάν στους κατοίκους. Από το πρωί βρέθηκαν στην πλατεία Κυψέλης. Ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, μετά το τεστ, βρέθηκε θετικός.

Το αποτέλεσμα του rapid test βγαίνει σε 10 λεπτά. Αν κάποιος είναι θετικός στον κορονοϊό, τίθεται σε κατ`οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ίλιον μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους πέντε παιδικών σταθμών, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί ως τις 5 Οκτωβρίου.

Το γενικευμένο κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό της Επιστημονικής Επιτροπής που εισηγείται τα μέτρα.

«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα κλείσουν» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Προς το παρόν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους 114 σχολικές μονάδες και τμήματα λόγω κρουσμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2EF4pqC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη