Ως και 20/10 οι αιτήσεις στήριξης των μελισσοκόμων της περιφέρειας Β. Αιγαίου

Ως και 20/10 οι αιτήσεις στήριξης των μελισσοκόμων της περιφέρειας Β. Αιγαίου

Σε εφαρμογή της υπ' αριθμ. 455/231690/24-08-2020 (ΦΕΚ Β' 3546) απόφασης του Υπουργού και των Υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους στον τομέα της Μελισσοκομίας για το έτος 2020 .

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης έχουν οι γεωργοί, όπως αυτοί ορίζονται στην περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού 1307/2013, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Ειδικότερα:

α) Είναι κάτοχοι θεωρημένου σε ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου και έχουν υποβάλει δήλωση κατεχόμενων ( διαχείμασης ) κυψελών το προηγούμενο έτος .

β) Η έδρα της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης βρίσκεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και τα μελισσοσμήνη τους είναι μονίμως εγκατεστημένα σε αυτά.

γ) Διαθέτουν βεβαίωση από τοπικό συλλογικό όργανο που άπτεται του τομέα της μελισσοκομίας (όπως ομάδα παραγωγών, ένωση παραγωγών, οργάνωση παραγωγών, μελισσοκομικό συνεταιρισμό) ότι δραστηριοποιούνται μόνιμα στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους .

δ) Παράγουν και εμπορεύονται κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από το έτος υποβολής της αίτησης, τουλάχιστον 5 χιλιόγραμμα μέλι, ανά κατεχόμενη κυψέλη . Ειδικά για το έτος 2020, η παραγωγή και εμπορία 5 Kg μελιού ανά κατεχόμενη κυψέλη το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού ή μείωσης της δικαιούμενης ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα από 1 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2020 σε ψηφιακή εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ . Κατ' εξαίρεση για το έτος 2020, η αίτηση ενίσχυσης στο Πρόγραμμα δύναται να υποβληθεί στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Σάμου .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με την υλοποίηση της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν:

i. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων .

ii. Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Σάμου ( τηλ. 2273353427 ) και Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου ( τηλ. 2273030491 ) .

iii. Στο Κέντρο Μελισσοκομίας Βορείου Αιγαίου .

www.ert.gr

via ert.gr https://ift.tt/34XKldR
Νεότερη Παλαιότερη